Geluidsniveau airco

Veel stiller dan men denkt, nauwelijks hoorbaar, 19dBA

Maakt een aircoheater veel lawaai?

Het antwoord is, neen! Een airco heater maakt extreem weinig geluid. Natuurlijk is geluid een subjectief gegeven. Wat we wel moeten doen is een onderscheid maken tussen mobiele airconditioning systemen en split airco systemen.  

Mobiele airco systemen zijn toestellen waar de compressor in de binnenunit is ingebouwd. De compressor, ook wel eens de motor genoemd, is de grootste bron van lawaai. Deze compressor zorgt ervoor dat het koelvloeistof van de verdamper naar de condensor wordt ‘gepompt’. De andere componenten zijn warmtewisselaars en ventilatoren. 

Split of multi split airconditioning systemen zijn toestellen waarvan de compressor in de buitenunit is ingebouwd. De binnenunit en de buitenunit worden door twee koperen koeltechnische leidingen verbonden met elkaar. De plaatsing van deze twee leidingen, waar koelmiddel doorloopt, moet gebeuren door een gecertificeerde koeltechnieker. Wat PVM technics uiteraard is! 

Wil je meer weten over geluidsniveau? Wat is 19dBA precies? Dan kan je meer in detail lezen hier

 

General aircoheater

Airco heaters zijn de perfecte oplossing omdat ze verwarmen en koelen, heel wat comfort bieden en bovendien extreem energiezuinig en geluidsarm zijn: een seizoen koelen kan je al voor 1 euro per m² per jaar. Ideaal voor kantoren, winkels, hotels, enz. maar ook zeer interessant voor woningrenovaties en -uitbreidingen omdat de installatie veel minder kap- en slijpwerk vergt in vergelijking met klassieke radiatoren of vloerverwarming. Split AircoHeaters kunnen één ruimte verwarmen en koelen. Maar wat met het geluidsniveau van de airco heater?

geluidsniveau airco

Kenmerken van een split airco heater

  • Strak en stijlvol vierkant design
  • R32 koelmiddel
  • Hoog rendement dankzij de Multi-Path warmtewisselaar en de innovatieve vorm van de ventilatorschroef
  • Grote comfortzone dankzij efficiënte luchtverspreiding
  • Slechts 19dB(A) in ‘low noise’ modus
  • Eco bewegingssensor
  • Bediening met je smartphone (optie)
    Makkelijk onderhoud

Dankzij de geoptimaliseerde luchtstroom is de binnenunit bijzonder stil. In ‘low noise’ modus is het geluidsniveau slechts 19 dBA. Een belangrijk comfortvoordeel in slaapkamers, kantoorruimtes, enz.

airco heater general